Asiantuntija-artikkelit ja ajankohtaisblogit
Sivuston näkymät

Värikäs arki sekä muuttuva ja mielenkiintoinen toimiala inspiroivasti esille

28.2.2023
Twitterissä: @hannaika
Kuva: Jaana Majalahti

Tilastokeskus ottaa tänään käyttöön uuden visuaaliseen ilmeen. Mitä sillä halutaan viestiä?

”Tämähän on sisältä katsoen paljon mielikuviani värikkäämpi”, olen kuullut useamman uuden työntekijän toteavan heidän aloitettuaan työt Tilastokeskuksessa.

Saman totesin itsekin ensimmäisinä työpäivinä. Ulkoapäin harmaalta vaikuttanut virasto on Kalasataman tiiliseinien sisällä värikäs ja täynnä elämää – jos näin voi hybridityön aikana enää sanoa. 

Tänään 28.2. julkaisemme ensimmäiset Tilastokeskuksen uuden visuaalisen ilmeen mukaiset sisällöt ja tuotannot. Ensimmäisessä vaiheessa uusi ilme tulee näkyviin verkkosivuillamme, sosiaalisen median kanavilla ja sisällöissä sekä esitysmateriaaleissa. Uusi tunnus ja värimaailma otetaan käyttöön asteittain.

Halusimme saada visuaaliseen identiteettiin näkyviin sitä, mikä meille talossa työskenteleville on ollut arkea ja totta jo pidemmän aikaa.

Helposti lähestyttävät asiantuntijat ja työkaverit.

Luottamuksen ja luotettavuuden merkityksen.

Ja ennen kaikkea tilastojen inspiroivan maailman sekä toimialan ja toimintamme, joka muuttuu ja uudistuu.

Luotettava ja moderni Tilastokeskus

Uuden ilmeen taustalla on Tilastokeskuksen tavoitemielikuva ja rooli yhteiskunnassa. Haluamme puolustaa luotettavaa tietoa. Olemme yhteiskunnan tietovarantojen ja niiden mahdollisuuksien tuntija sekä ajantasaisen ja puolueettoman tiedon tuottaja.

Meillä on myös pitkä historia, josta olemme ylpeitä. Vaikka haemmekin ilmeeseen modernia ja ajatonta tunnelmaa, on hyvä muistaa, että Tilastokeskuksella ja tilastoilla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat perustamisvuoteen 1865 ja pidemmällekin.

Tilastokeskus on hyvin tunnettu organisaatio. Syksyllä 2022 valmistuneen tutkimuksen mukaan noin 84 prosenttia suomalaisista tuntee Tilastokeskuksen.

Parhaiten meidät tunnetaan tuottamastamme tiedosta, joka onkin toimintamme ytimessä. Vertailukelpoisten ja sovituin menetelmin tehtyjen tilastojen pohjalta tehdään meitä kaikkia koskevia päätöksiä, seurataan niiden toteutumista ja vertaillaan maamme tilannetta muihin maihin.

Tilastojen ja tietojen takana on laaja-alaisen ja monipuolisen asiantuntijajoukon osaaminen. Heidän taitonsa on käsitellä tilastojen perustana olevia laajoja yhteiskunnan muun toiminnan yhteydessä syntyviä tietoaineistoja, joista saadaan valtaosa tilastojen raaka-aineesta.

Asiantuntijoiden ansiosta arki Kalasatamassa on värikäs.

Arjesta kertovat luvut ansaitsevat värejä

Jos meille työntekijöille arki Tilastokeskuksessa on inspiroivaa, niin sinulle se voisi kenties olla numeroiden mielenkiintoinen maailma.

Tilastotietokantamme ja verkkosivustomme ovat täynnä tietoa, jota asiantuntijamme ammattitaitonsa turvin yhteiskunnasta tuottavat. Malta katsoa pintaa ja tilastotaulukoita hieman syvemmälle niin huomaat, miten värikäs ja syvällistä tietoa sisältävä on tilastojen maailma.

Yritämme auttaa sinua matkallasi viestinnän keinoin, ja tuemme polkua myös nyt uudistuvan visuaalisen identiteettimme avulla. Välillä meille lukujen parissa työskenteleville lukujen maailma ja merkitys saattaa olla itsestäänselvyys, kuten mikä tahansa asia, josta innostuu. 

On hauska sattuma, että Tilastokeskuksen visuaalinen ilme uudistuu Kalevalan päivänä, suomalaisen kulttuurin päivänä. Meidän elämämme ja arkemme tänään on tuleville sukupolville kirjallisuuden, maalausten, valokuvien, äänitteiden ja muiden ajankuvausten lisäksi myös lukuja tilastoissa.

Kirjoittaja työskentelee viestintäjohtajana Tilastokeskuksessa.

 

Lue myös uutinen aiheesta: Tilastokeskuksen uusi visuaalinen ilme viestii tiedon tulevaisuudesta.

Blogikirjoitukset eivät ole Tilastokeskuksen virallisia kannanottoja. Asiantuntijat kirjoittavat omissa nimissään ja vastaavat kukin omista kirjoituksistaan.

Lue samasta aiheesta:

Blogi
3.5.2024
Karen Asplund, Teemu Koskiniemi, Mirjami Rajala, Timo Ristimäki, Elina Somervuori

Tilastokeskus vastaa julkisyhteisöjen velkaa koskevien tietojen tuottamisesta, sisällöstä ja raportoinnista Eurostatille. Tulkintoja ohjaa EU-lainsäädäntö ja komission valvontaprosessi. Tuotamme tilastotietoa säädösten mukaisesti riippumatta siitä, näyttävätkö Suomea koskevat velkaluvut hyviltä tai huonoilta.

Blogi
16.2.2024
Markus Sovala

Suomen tilastojärjestelmä ylsi ykkössijalle 186 valtiota kattaneessa vertailussa. Tilastokeskuksen pääjohtaja löytää kolme perustetta Suomen menestykselle Maailmanpankin arviossa.

Blogi
12.1.2023
Markus Sovala

Suomessa on laadukkaat rekisterit. Niistä saatavaa tietoa yhdistelemällä syntyy tieto­varallisuus, joka on Suomen kilpailu­etu. Sitä hyödyntämällä teemme parempia päätöksiä tulevaisuudessa.  

Blogi
28.4.2021
Hannele Orjala

Lapsia koskevaa tietoa on paljon, mutta usein koetaan, että se on sirpaleista ja hajallaan. Tätä puutetta Tilastokeskus paikkaa tuottamalla laajan Tieto&trendit -artikkelisarjan lasten maailmaa avaavista tilastotiedoista. Lapset Suomessa -artikkelisarja nostaa esille yhteiskunnallisesti merkittävän aiheen tuottamalla vuoden ajan analyysia lasten elinoloista noin 30 artikkelin välityksellä.

Blogi
10.3.2021
Ville Vertanen

Kun halutaan lisätä laadukkaan tilastotiedon käyttöä yhteiskunnassa, tulee tiedon löytämisen olla helppoa. Tilastotoimijoiden kunnianhimoisena tavoitteena on yhden luukun periaate, jossa kaikki virallinen tilastotieto löytyy samasta paikasta.

tk-icons