Näringsgrensindelningen 2008

10200 Beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur

[1]

Innehåller


- beredning och hållbarhetsbehandling av fisk samt skal- och blötdjur: torkning, tillredning, rökning, saltning o.d.
- tillverkning av fisk-, skaldjurs- och blötdjursprodukter: filead fisk, rom, kaviar, kaviarersättningar o.d.
- tillverkning av fiskmjöl avsedd att konsumeras som människoföda eller till djurfoder
- frysning av fiskprodukter
- tillverkning av mjöl och limvatten av fisk och andra havsdjur, olämpliga att konsumeras av människor [1]

Innehåller också


- beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på specialfartyg (fabriksfartyg)
- bearbetning av havstång [1]

Innehåller inte


- beredning och hållbarhetsbehandling av fisk på fiskefartyg (03110)
- tillverkning av oljor och fetter av fisk och andra havsdjur (10410)
- tillverkning av lagad mat eller färdigrätter av fisk (10850)
- tillverkning av sallader som innehåller fisk (10850)
- tillverkning av fiskbuljongtärningar och påssoppor av fisk (10890)
- beredning av val på land eller specialfartyg (10110) [1]


...