Ajankohtaista

Uutiset

30.6.2022 Miten talouden muutokset vaikuttavat erilaisiin kotitalouksiin? – uutta tietoa mikro- ja makrotilastoja yhdistämällä

Eurostat on julkaissut tulojen jakautumisesta aikasarjaa vuosilta 2016–2019 aiempien, vuotta 2015 koskeneiden kokeellisten mikro- ja makrotietoja yhdistävien lukujen jatkoksi. Tilastokeskus kokeilee vastaavien laskelmien laatimista Suomen osalta syksyllä 2022, kirjoittavat Tilastokeskuksen asiantuntijat Tieto&trendit-blogissa.

29.6.2022 Naispalkansaajista lähes neljännes osa-aikaisia vuonna 2021

Koronavuoden 2020 notkahduksen jälkeen työllisten ja työvoiman määrä kasvoi vuonna 2021 selvästi pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna. Työllisyyden palautuminen näkyi etenkin osa-aikaisen ja määräaikaisen työn lisääntymisenä.

28.6.2022 Konkurssiaaltoa ei tullut, mutta lopettaneiden yritysten määrä kasvoi korona-aikana yli kymmenellä tuhannella

Vuonna 2020 konkurssihakemusten määrä oli pienin tilastohistorian aikana, mutta lopettaneiden yritysten lukumäärä kääntyi selvään kasvuun, kirjoittaa Tommi Veistämö Tieto&trendit-artikkelissa.

Lisää uutisia

Ajankohtaista verkkosivuillamme

Sukupuolistunut väkivalta

Tuoreita tietoja sukupuolistuneesta väkivallasta ja lähisuhdeväkivallasta.

Uudistimme verkkosivujamme

Mikä verkkosivuillamme uudistui? Tutustu muutoksiin!

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&Trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste 27.6.-3.7.2022

Sidosryhmäkirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 23.6.2022