Näringsgrensindelningen 2008

56290 Övrig catering- och centralköksverksamhet

Denna grupp omfattar anstalters måltidsservice, m.a.o. måltidstjänster på basis av ett avtal med kunden för en angiven tidsperiod. Maten tillreds vanligen i centralkök.

Karakteristiskt för personal- och anstaltsmatsalsverksamhet är försäljning av måltider till en definierad målgrupp, såsom personal på arbetsplatser och studerande vid läroanstalter. [1]

Innehåller


- drift av matsalar och kaféer på avtalsbasis (på arbetsplatser, sjukhus, anstalter, skolor o.d.)
- cateringtjänster, dvs. produktion av måltidstjänster t.ex. för transportföretags räkning
- måltidsservice på avtalsbasis i samband med idrottsevenemang och andra evenemang för allmänheten [1]

Innehåller också

[1]

Innehåller inte


- kantinverksamhet som sjukhus, truppförband o.d. inrättningar arrangerar själv klassificeras under samma verksamhet som dessa inrättningar [1]


...