Ammattiluokitus 2010
9411
Pikaruokatyöntekijät
Valmistavat ja keittävät rajallista valikoimaa yksinkertaisia valmistelutoimia vaativia ja vähän eri ainesosia sisältäviä aterioita tai juoma-annoksia. Voivat ottaa tilauksia asiakkailta ja tarjoilla tiskeille tai pöytiin.
Tehtäviä:
- yksinkertaisten aterioiden ja juoma-annoksien, kuten kerrosvoileipien, pizzojen, grilliannoksien, salaattien ja kahvin, valmistaminen
- ruoka-annosainesten peseminen, pilkkominen, mittaaminen ja sekoittaminen keskenään
- valmisruokien lämmittäminen
- ruoka- ja juomatilausten vastaanottaminen ja tarjoileminen
- pikaruoan ainesten tilaaminen ja toimitusten vastaanottaminen
- hygienia-, terveys- ja turvallisuustason ylläpitäminen työalueilla
- suurikapasiteettisten keittiölaitteiden, kuten grillien, rasvakeitinten tai pariloiden käyttäminen
- valmistetun ruoan laatu- ja määrävaatimusten täyttymisen varmistaminen
Esimerkkejä:
- pizzanpaistaja
- hampurilaistyöntekijä
- pikaruokatyöntekijä
[1]
Tähän ei kuulu
- keittiömestari (3434)
- keittäjä (51201)
- tarjoilija (5131)
- kahvilamyyjä (5246) [1]
Hakusana
- grilliemäntä
- grillikioskimyyjä (ulko)
- grillikokki
- grillimyyjä
- grillityöntekijä
- hampurilaismyyjä
- hampurilaisravintolatyöntekijä
- hampurilaistyöntekijä
- hot dog -myyjä
- liikennemyymälätyöntekijä (pikaruokala)
- pikaruoantekijä
- pikaruokalatyöntekijä
- pikaruokamyyjä
- pikaruokatyöntekijä
- pizzakokki
- pizzamyyjä
- pizzanpaistaja
- ravintolatyöntekijä (pikaruokala)
- sandwich artist
...