Ammattiluokitus 2010

9411 Pikaruokatyöntekijät

Valmistavat ja keittävät rajallista valikoimaa yksinkertaisia valmistelutoimia vaativia ja vähän eri ainesosia sisältäviä aterioita tai juoma-annoksia. Voivat ottaa tilauksia asiakkailta ja tarjoilla tiskeille tai pöytiin.

Tehtäviä:
- yksinkertaisten aterioiden ja juoma-annoksien, kuten kerrosvoileipien, pizzojen, grilliannoksien, salaattien ja kahvin, valmistaminen
- ruoka-annosainesten peseminen, pilkkominen, mittaaminen ja sekoittaminen keskenään
- valmisruokien lämmittäminen
- ruoka- ja juomatilausten vastaanottaminen ja tarjoileminen
- pikaruoan ainesten tilaaminen ja toimitusten vastaanottaminen
- hygienia-, terveys- ja turvallisuustason ylläpitäminen työalueilla
- suurikapasiteettisten keittiölaitteiden, kuten grillien, rasvakeitinten tai pariloiden käyttäminen
- valmistetun ruoan laatu- ja määrävaatimusten täyttymisen varmistaminen

Esimerkkejä:
- pizzanpaistaja
- hampurilaistyöntekijä
- pikaruokatyöntekijä
[1]

Tähän ei kuulu

- keittiömestari (3434)
- keittäjä (51201)
- tarjoilija (5131)
- kahvilamyyjä (5246) [1]

Hakusana

  • grilliemäntä
  • grillikioskimyyjä (ulko)
  • grillikokki
  • grillimyyjä
  • grillityöntekijä
  • hampurilaismyyjä
  • hampurilaisravintolatyöntekijä
  • hampurilaistyöntekijä
  • hot dog -myyjä
  • liikennemyymälätyöntekijä (pikaruokala)
  • pikaruoantekijä
  • pikaruokalatyöntekijä
  • pikaruokamyyjä
  • pikaruokatyöntekijä
  • pizzakokki
  • pizzamyyjä
  • pizzanpaistaja
  • ravintolatyöntekijä (pikaruokala)
  • sandwich artist

...