Ammattiluokitus 2010

941 Avustavat keittiö- ja ruokatyöntekijät

Valmistelevat ja valmistavat tilauksesta suppeaa valikoimaa esivalmistettuja aterioita tai juomia, siivoavat pöytiä ja keittiöalueita ja pesevät astioita.

Tehtäviin kuuluu yleensä: yksinkertaisten tai esivalmistettujen aterioiden ja juoma-annosten kuten voileipien, pizzojen, grilliannosten, salaattien ja kahviannosten valmisteleminen; aterioiden valmistuksessa tarvittavien raaka-aineiden peseminen, pilkkominen, mittaaminen ja sekoittaminen; keittiölaitteiden, kuten grillien, mikroaaltouunien ja rasvakeitinten käyttäminen; keittiöiden, ruoanvalmistus- ja tarjoilualueiden siivoaminen; ruoan valmistusastioiden ja muiden keittiöissä ja ravintoloissa tarvittavien välineiden puhdistaminen.
[1]

Sisältää

- 9411 Pikaruokatyöntekijät
- 9412 Avustavat keittiötyöntekijät [1]


...