Ammattiluokitus 2010

7513 Meijeristit, juustomestarit ym.

Valmistavat voita, juustoja, kermaa ja muita meijerituotteita käsityövaltaisin menetelmin pienissä juustoloissa, maatilojen yhteydessä tms. Vastaavien tuotteiden teollisessa valmistuksessa käytettävien koneiden hoito-, käyttö- ja valvontatehtävissä työskentelevät kuuluvat luokkaan 8160 Elintarviketeollisuuden prosessityöntekijät.

Tehtäviä:
- maidon keittäminen tai pastörointi tietyn rasvapitoisuuden saavuttamiseksi voille
- hapatteen lisääminen maitoon hapanmaitotuotteiden valmistamiseksi, maidon juoksuttaminen, heran erottaminen sekä massan laittaminen muotteihin juuston valmistamiseksi, juuston suolaaminen ja rei’ittäminen tai käsitteleminen pensselihomeilla homekasvun kehittämiseksi
- juustokuutioiden asettamien kypsytystelineille ja niiden käänteleminen juuston kypsyttämiseksi
- tuotteiden laadun valvominen ennen pakkausvaihetta tarkistamalla, ottamalla näytteitä ja säätämällä valmistusoloja
- käytettyjen raaka-ainemäärien, koetulosten ja valmistuskiertojen kirjaaminen muistiin

Esimerkkejä:
- voimestari
- juustomestari
- jäätelömestari
- meijeristi
[1]

Tähän ei kuulu

- meijerityöntekijä (8160) [1]

Hakusana

  • alimeijeristi
  • jakelumeijerikkö
  • juustola-apulainen
  • juustomestari
  • juustontekijä
  • jäätelömestari
  • maidonkäsittelijä (meijeri)
  • maidonmittaaja (meijeri)
  • maidonvastaanottaja
  • maitomestari
  • meijeriapulainen
  • meijerikkö
  • meijeristi
  • voimestari
  • voinvalmistaja
  • ylimeijeristi

...