Ammattiluokitus 2010
7512
Leipurit ja kondiittorit
Leipovat ja valmistavat erilaisia leipiä, kakkuja, konditoriatuotteita yms. sekä käsintehtyjä suklaa- ja muita konvehteja käsityövaltaisin menetelmin.
Tehtäviä:
- leivän, kakkujen, keksien, pasteijoiden, piirakoiden yms. leipominen
- konvehtien tekeminen käsin käsityökaluin ja koneiden avulla
- ainesten mittaaminen ja yhdistäminen
- raaka-aineiden laadun tarkistaminen tasovaatimusten ja ohjeiden mukaisuuden varmistamiseksi
- kuorrutusten ja muiden päällysteiden levittäminen leivottuihin tuotteisiin
- laitteiden ja työskentelytilojen puhtauden ja toiminnan tarkistaminen työterveys- ja -turvallisuusmääräysten mukaisiksi
- uunien lämpötilojen ja paistettavien tuotteiden ulkonäön valvominen paistoaikojen määrittämiseksi
- leipä-, sämpylä-, pasteija- ja konvehtierien eri työvaiheiden koordinointi
Esimerkkejä:
- leipuri
- sokerileipuri
- suklaantekijä
- kondiittori
[1]
Tähän ei kuulu
- keittäjä (5120)
- leipomotyöntekijä (elintarviketeollisuus) (8160)
- makeistyöntekijä (elintarviketeollisuus) (8160) [1]
Hakusana
- karamellinmuotoilija
- kaulija
- kondiittori
- kondiittorimestari
- konditoria-apulainen
- konditoriatyöntekijä
- leipoja
- leipomoapulainen
- leipuri
- leipuri-kondiittori
- leipurimestari
- leipurioppilas
- leivänlaskija
- marsipaaninvalmistaja
- munkinpaistaja
- paistaja (leipomo)
- prekkaaja (leipomo)
- raskimies (leipomo)
- sokerileipuri
- sokeroitsija (leipomo)
- spritsaaja (leipomo)
- taikinantekijä
...