Ammattiluokitus 2010

7512 Leipurit ja kondiittorit

Leipovat ja valmistavat erilaisia leipiä, kakkuja, konditoriatuotteita yms. sekä käsintehtyjä suklaa- ja muita konvehteja käsityövaltaisin menetelmin.

Tehtäviä:
- leivän, kakkujen, keksien, pasteijoiden, piirakoiden yms. leipominen
- konvehtien tekeminen käsin käsityökaluin ja koneiden avulla
- ainesten mittaaminen ja yhdistäminen
- raaka-aineiden laadun tarkistaminen tasovaatimusten ja ohjeiden mukaisuuden varmistamiseksi
- kuorrutusten ja muiden päällysteiden levittäminen leivottuihin tuotteisiin
- laitteiden ja työskentelytilojen puhtauden ja toiminnan tarkistaminen työterveys- ja -turvallisuusmääräysten mukaisiksi
- uunien lämpötilojen ja paistettavien tuotteiden ulkonäön valvominen paistoaikojen määrittämiseksi
- leipä-, sämpylä-, pasteija- ja konvehtierien eri työvaiheiden koordinointi

Esimerkkejä:
- leipuri
- sokerileipuri
- suklaantekijä
- kondiittori
[1]

Tähän ei kuulu

- keittäjä (5120)
- leipomotyöntekijä (elintarviketeollisuus) (8160)
- makeistyöntekijä (elintarviketeollisuus) (8160) [1]

Hakusana

  • karamellinmuotoilija
  • kaulija
  • kondiittori
  • kondiittorimestari
  • konditoria-apulainen
  • konditoriatyöntekijä
  • leipoja
  • leipomoapulainen
  • leipuri
  • leipuri-kondiittori
  • leipurimestari
  • leipurioppilas
  • leivänlaskija
  • marsipaaninvalmistaja
  • munkinpaistaja
  • paistaja (leipomo)
  • prekkaaja (leipomo)
  • raskimies (leipomo)
  • sokerileipuri
  • sokeroitsija (leipomo)
  • spritsaaja (leipomo)
  • taikinantekijä

...