Ammattiluokitus 2010

751 Lihanleikkaajat, leipurit, meijeristit ym.

Teurastavat eläimiä tilateurastamoilla, leikkaavat lihan ruhoiksi, ruhon osiksi ja lihalajitelmiksi tai käsittelevät lihaa ihmisten tai eläinten käytettäviksi. Valmistavat erilaisia elintarvikkeita käsityövaltaisin menetelmin: leipovat leipää, kakkuja ja muita vastaavia tuotteita; käsittelevät ja säilövät hedelmiä, vihanneksia ja vastaavia ruoka-aineita; valmistavat maitotaloustuotteita kuten juustoa tai voita; tai muita ei-teollisella tuotantoprosessilla valmistettavia tuotteita, esimerkiksi hilloja, myslejä tai liha- tai kalajalosteita.

Tehtäviin kuuluu yleensä: teurastaminen ja lihan tai kalan käsitteleminen; leivän ja muiden leivontatuotteiden leipominen; hedelmien, marjojen, vihannesten, juuresten yms. maatilatuotteiden kuten raakamaidon käsitteleminen sekä käsitellyn materiaalin jalostaminen edelleen käsityövaltaisin menetelmin erilaisiksi tuotteiksi kuten säilykkeiksi, juustoksi, hilloiksi tai mehuiksi jne. Toimenkuvaan voi sisältyä työnjohtotehtäviä.
[1]

Sisältää

- 7511 Lihanleikkaajat, kalankäsittelijät ym.
- 7512 Leipurit ja kondiittorit
- 7513 Meijeristit, juustomestarit ym.
- 7514 Hedelmä- ja vihannestuotteiden valmistajat
- 7515 Ruokien ja juomien laaduntarkkailijat
- 7516 Tupakkatuotteiden valmistajat [1]


...