Ammattiluokitus 2010

5131 Tarjoilijat

Tarjoilevat ruokaa ja juomia pöytiin ravitsemusliikkeissä, klubeissa, laitoksissa, henkilöstöravintoloissa, laivoilla ja matkustajajunissa.

Tehtäviä:
- pöytien somistaminen puhtailla pöytäliinoilla sekä astioiden ja ruokailuvälineiden kattaminen
- asiakkaiden vastaanottaminen sekä ruoka- ja juomalistojen ojentaminen
- ateria- ja juomavaihtoehtojen esitteleminen
- ateria- ja juomatilausten vastaanottaminen ja välittäminen keittiö- tai baarihenkilökunnalle
- aterioiden ja juomien tarjoaminen pöytiin
- pöytien tyhjentäminen ja astioiden ja ruokailuvälineiden korjaaminen pöydistä
- laskujen esittäminen asiakkaille, maksujen vastaanottaminen ja maksupäätteiden ja kassakoneiden käyttäminen

Esimerkkejä:
- tarjoilija
[1]

Tähän ei kuulu

- baarimestari (5132)
- hovimestari (51202)
- kahvilanjohtaja (liikkeenjohto) (1412)
- ravintolanjohtaja (liikkeenjohto) (1412)
- kahvilamyyjä (5246)
- emäntä (suurkeittiö) (51202) [1]

Hakusana

  • aamiaistarjoilija
  • kassatarjoilija (ravintola)
  • laivatarjoilija
  • pongaaja (ravintola)
  • ravintola-apulainen (sali)
  • ravintolaharjoittelija (sali)
  • ravintolatarjoilija
  • tarjoilija (ravintola)
  • tarjoilija-baarimestari
  • tarjoilija-kokki
  • tarjoilija-myyjä
  • waiter
  • waitress
  • tarjoilija (koti)

...