Ammattiluokitus 2010

513 Tarjoilutyöntekijät

Tarjoilevat aterioita ja juoma-annoksia ravitsemusliikkeissä, yökerhoissa yms. laitoksissa ja ruokaloissa, matkustajalaivoilla ja matkustajajunissa. Tähän luokkaan voi kuulua sekä yrittäjiä että palkattua henkilökuntaa.

Tehtäviin kuuluu yleensä: avustaminen baarin varastojen täydentämisessä, baarialueen puhdistaminen, alkoholijuomien ja alkoholittomien juomien tarjoileminen baarissa, pöytien somistaminen puhtailla liinoilla ja puhtaiden astioiden ja ruokailuvälineiden kattaminen, aterioiden ja juoma-annosten tarjoileminen, neuvonanto viinien valinnassa ja viinien tarjoileminen, ateria- ja/tai juomatilausten vastaanottaminen ja välittäminen keittiöön, laskujen esittäminen ja maksujen vastaanottaminen.
[1]

Sisältää

- 5131 Tarjoilijat
- 5132 Baarimestarit [1]


...