Ammattiluokitus 2010

3434 Keittiöpäälliköt

Suunnittelevat ruokalistoja, kehittävät ruokalajeja ja valvovat aterioiden suunnittelua, järjestämistä, ja valmistamista hotelleissa, ravintoloissa ja muissa ravitsemusliikkeissä, laivoilla ja matkustajajunissa.

Tehtäviä
- reseptien ja ruokalistojen suunnittelu ja kehittäminen, ruoan ja työvoimakustannusten arviointi, tarvikkeiden tilaaminen
- ruoka-annosten laadun valvominen kaikissa valmistelun ja esillepanon vaiheissa
- keskusteleminen ruoan valmistukseen liittyvistä asioista johtajien, ravitsemusasiantuntijoiden ja keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan kanssa
- keittiön toiminnan johtaminen ja koordinointi
- tarvikkeiden, laitteiden ja työalueiden tarkastaminen vaatimusten mukaisiksi
- ruoan esillepanosta päättäminen ja edustavan näköisten esillepanojen luominen
- osallistuminen keittiöhenkilökunnan rekrytointiin ja henkilökunnan suoriutumisen valvominen
- erikoisruokien ja monimutkaisten annosten valmisteleminen, maustaminen ja valmistaminen
- hygienia- ja elintarviketurvallisuusmääräysten selostaminen henkilöstölle ja noudattamisen valvominen

Esimerkkejä:
- keittiöpäällikkö
- keittiömestari
- ravitsemispäällikkö
[1]

Tähän ei kuulu

- kokki (51201)
- vuoropäällikkö (ravintola) (51202) [1]

Hakusana

  • intendentti (laiva)
  • keittiömestari
  • keittiöpäällikkö
  • ravitsemisesimies
  • ravitsemispäällikkö
  • ravitsemistyönjohtaja
  • ravitsemuspäällikkö
  • ruokahuollon ohjaaja
  • ruokahuoltopäällikkö
  • ruokapalvelupäällikkö (kunta)
  • taloudenhoitaja (laiva)
  • talousesimies (laiva)

...