Ammattiluokitus 2010
3434
Keittiöpäälliköt
Suunnittelevat ruokalistoja, kehittävät ruokalajeja ja valvovat aterioiden suunnittelua, järjestämistä, ja valmistamista hotelleissa, ravintoloissa ja muissa ravitsemusliikkeissä, laivoilla ja matkustajajunissa.
Tehtäviä
- reseptien ja ruokalistojen suunnittelu ja kehittäminen, ruoan ja työvoimakustannusten arviointi, tarvikkeiden tilaaminen
- ruoka-annosten laadun valvominen kaikissa valmistelun ja esillepanon vaiheissa
- keskusteleminen ruoan valmistukseen liittyvistä asioista johtajien, ravitsemusasiantuntijoiden ja keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan kanssa
- keittiön toiminnan johtaminen ja koordinointi
- tarvikkeiden, laitteiden ja työalueiden tarkastaminen vaatimusten mukaisiksi
- ruoan esillepanosta päättäminen ja edustavan näköisten esillepanojen luominen
- osallistuminen keittiöhenkilökunnan rekrytointiin ja henkilökunnan suoriutumisen valvominen
- erikoisruokien ja monimutkaisten annosten valmisteleminen, maustaminen ja valmistaminen
- hygienia- ja elintarviketurvallisuusmääräysten selostaminen henkilöstölle ja noudattamisen valvominen
Esimerkkejä:
- keittiöpäällikkö
- keittiömestari
- ravitsemispäällikkö
[1]
Tähän ei kuulu
- kokki (51201)
- vuoropäällikkö (ravintola) (51202) [1]
Hakusana
- intendentti (laiva)
- keittiömestari
- keittiöpäällikkö
- ravitsemisesimies
- ravitsemispäällikkö
- ravitsemistyönjohtaja
- ravitsemuspäällikkö
- ruokahuollon ohjaaja
- ruokahuoltopäällikkö
- ruokapalvelupäällikkö (kunta)
- taloudenhoitaja (laiva)
- talousesimies (laiva)
...