Ammattiluokitus 2010

2265 Ravitsemusalan erityisasiantuntijat

Arvioivat, suunnittelevat ja käynnistävät ravitsemusohjelmia terveyden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Tehtäviä:
- suunnittelevat ruokavalioita ja aterioita, neuvovat ihmisiä ruokavalion vaatimuksista ja tärkeydestä sekä ruuan valmistuksesta ja suunnittelusta
- ohjeistavat aterioiden valmistuksen
- keräävät ja arvioivat yksilöiden, ryhmien ja yhteisön terveyteen ja ravitsemustilaan liittyvää tietoa
- laskevat tarjottavan ruuan ravintoarvon
- suunnittelevat, panevat toimeen ja arvioivat ravitsemukseen vaikuttavia ohjelmia sekä laativat koulutusmateriaalia
- tekevät ravitsemusta koskevia arvioita ja järjestävät ravitsemukseen liittyvää koulutusta, tutkimusta ja valmennusta
- konsultoivat terveydenhuollon muiden asiantuntijoiden ja työntekijöiden kanssa potilaan ruokavaliosta ja ravinnon tarpeesta.

Esimerkkejä:
- ravitsemusterapeutti
- ravitsemisterapeutti
- ravitsemussuunnittelija
[1]

Tähän ei kuulu

- ravintolatyöntekijä (9412)
- keittiöpäällikkö (3434)
- elintarviketyöntekijä (elintarviketeollisuus) (8160) [1]

Hakusana

  • aluepäällikkö (ruokapalvelut)
  • dieetikko
  • ravintoneuvoja
  • ravintotutkija
  • ravitsemisohjaaja
  • ravitsemissuunnittelija
  • ravitsemisterapeutti
  • ravitsemusneuvoja
  • ravitsemussuunnittelija
  • ravitsemusterapeutti
  • ruokavalioasiantuntija

...