Uutisia 15.4.2015

Nuorten tilastoposterikilpailu ratkennut

Neljättä kertaa järjestettävän kansainvälisen tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailun Suomen finaali on ratkennut. Yläkoulusarjan voittajat ovat Helsingin Suomalaisesta yhteiskoulusta ja lukiosarjan voittajat Lauttakylän lukiosta Huittisista.

Yläaste- ja lukioikäisille suunnatun kilpailun tavoitteena oli parantaa nuorten valmiuksia kuvata omaa ympäristöään tilastollisin keinoin sekä käyttää tilastoja erilaisissa arkielämän tilanteissa. Tehtävänä oli laatia ryhmätyönä teemaltaan vapaavalinteinen tilastoposteri eli -tutkimusjuliste.

Kilpailussa oli kaksi sarjaa, yläaste ja lukio. Suomessa kilpailuun osallistui 13 koulua ja yhteensä 247 oppilasta. Kansallisessa loppukilpailussa parhaimmistoon nousivat seuraavat työt:

Yläkoulusarja:

Lukiosarja:

Kansainvälinen finaali heinäkuussa Brasiliassa

Suomen kilpailun ensimmäisen sijan voittaneet julisteet käännätetään englanniksi ja toimitetaan kansainväliseen loppukilpailuun, joka käydään heinäkuussa 2015 Maailman tilastokongressissa Brasiliassa, Rio de Janeirossa.

Kilpailun järjestää Kansainvälisen tilastoinstituutin (ISI) alaisuudessa toimiva tilastojen opetusta sekä tilastojen luku- ja käyttötaitoa edistävä järjestö IASE (International Association of Statistical Education). Kansainväliseen kilpailuun osallistui noin 8200 oppilasta eri puolilta maailmaa. Suomen kilpailun ovat järjestäneet Tilastokeskus, Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry ja Suomen tilastoseura ry.

Suomen kilpailua ovat tukeneet Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Taloudellinen tiedotustoimisto, Nokia Corporation ja  Kustannusosakeyhtiö Otava.

Suomen kilpailun voittajat palkitaan MAOL ry:n kevätkoulutuspäivillä:

Paikka: Viikin normaalikoulu, Kevätkatu 2, Helsinki
Aika: Lauantai 18.4.2015 klo 9.00–9.45.
Voittajat esittelevät postereitaan Tilastokeskuksen osastolla 13.

Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Reija Helenius 029 551 3677 tai ISLP-projektin Suomen maakoordinaattori Jaana Kesti 029 551 2267, sähköposti: etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi