Näringsgrensindelningen 2008

10890 Framställning av andra livsmedel

[1]

Innehåller


- tillverkning av soppor, buljonger och såser som extrakt och pulver:
-- soppor som innehåller kött, grönsaker, fisk, skal- och blötdjur, t.ex. påssoppor
-- buljongtärningar, såspulver
-- färdiga såser
- tillverkning av köttextrakt och -safter
- tillverkning av ömtåliga beredda livsmedel t.ex.:
-- smörgåsar (sandwichar, fyllda baguetter o.d.)
-- färsk (icke tillagad) pizza, inte fryst
- tillverkning av jäst
- tillverkning av mjölk- och ostersättningar (ej mjölkfettsbaserade), t.ex. växtfettsbaserad ost och matgrädde samt soja- och havremjölk
- tillverkning av hönsäggs- och andra fågeläggsprodukter
- tillverkning av konstgjord honung och bränt socker
- tillverkning av artificiella koncentrat och aromämnen
- tillverkning av kosttillskott och livsmedel som inte finns klassificerade på annat håll [1]

Innehåller också

[1]

Innehåller inte


- ömtåliga beredda livsmedel av frukt och grönsaker (10390)
- tillverkning av färdiga soppor (10850)
- tillverkning av fryst pizza (10850)
- tillverkning av lokala rätter och nationalrätter, t.ex. 'kalakukko', memma o.d. (10850)
- beredning av livsmedel för omedelbar konsumtion genast efter beredning eller på plats, t.ex. på ett café (56) [1]


...