Näringsgrensindelningen 2008

10390 Annan beredning och hållbarhetsbehandling av frukt, bär och grönsaker

[1]

Innehåller


- framställning av produkter som huvudsakligen består av frukt och grönsaker, exkl. lagad mat och färdigrätter
- frysning, torkning, konservering i olja eller vinäger, burkning o.d. av frukt, bär, nötter och grönsaker
- tillverkning av frukt- och grönsaksprodukter
- tillverkning av sylt, marmelad och geléer
- rostning av nötter
- tillverkning av nötpasta och -produkter, inkl. mandelmassa
- tillverkning av konserverad svamp
- tillverkning av tofu (sojabönsmassa)
- tillverkning av färska beredda livsmedel av frukt och grönsaker (också fraktarbete):
-- förpackade sallader, rivna rotfrukter osv.
-- skalade och skurna grönsaker
-- förpackningar med sopprötter o.d. [1]

Innehåller också

[1]

Innehåller inte


- tillverkning av frukt-, bär- och grönsaksjuicer (10320)
- hållbarhetsbehandling av frukt och nötter i socker (10820)
- tillverkning av frukt- och bärpulver (10610)
- tillverkning av sallader (10850)
- tillverkning av lagad mat och färdigrätter av grönsaker och frukt (10850)
- tillverkning av potatisprodukter (10310)
- tillverkning av mjöl av torkade baljväxter (10610)
- tillverkning av grönsaksbuljongtärningar och påssoppor (10890)
- tillverkning av artificiella koncentrat (10890) [1]


...