Näringsgrensindelningen 2008
10130
Charkuteri- och annan köttvarutillverkning
[1]
Innehåller
- förädling av kött (också fjäderfäkött): saltning, rökning, torkning och annan hållbarhetsbehandling samt marinering
- tillverkning av produkter av kött, inälvor eller blod:
-- korvar, patéer, köttaladåber, blodkorv och -palt, kokt skinka, specialprodukter i tarm o.d.
- frysning av köttprodukter [1]
Innehåller också
[1]
Innehåller inte
- styckning och frysning av obehandlat kött och fjäderfäkött (10110, 10120)
- tillverkning av lagad mat och färdigrätter av kött och fjäderfäkött (10850)
- tillverkning av sallader som innehåller kött (10850)
- tillverkning av köttbuljongtärningar och påssoppor (10890)
- tillverkning av köttextrakter och -safter (10890)
- förpackning av kött mot arvode eller inom ramen för ett kontrakt (82920) [1]
...