Toimialaluokitus 2008

10120 Siipikarjan teurastus ja lihan säilyvyyskäsittely

[1]

Sisältää

- tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn siipikarjanlihan tuotanto kokonaisina, puolikkaina tai paloina
- ihmisravinnoksi kelpaavien siipikarjanrasvojen sulatus
- siipikarjan sisäelinten käsittely [1]

Sisältää myös

- siipikarjanlihan leikkuu ja muu käsittely palkkio- tai sopimusperusteisena (rahtityö)
- sulkien, höyhenien ja untuvien tuotanto teurastuksen yhteydessä [1]

Tähän ei kuulu

- palkkio- tai sopimusperusteinen lihan pakkaaminen (82920)
- höyhenien ja untuvien keruu luonnosta (02300) [1]

Hakusana

  • broilerien teurastus
  • höyhenien tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
  • jalostamattoman (siipikarjan) lihan tuotanto
  • kanojen teurastus
  • lihan (siipikarjan) paloittelu teurastuksen yhteydessä
  • lihan (siipikarjan, jalostamattoman) tuotanto
  • rahtityö (siipikarjanlihan leikkuu)
  • siipikarjan teurastus
  • teurastus (siipikarjan) teurastamossa
  • untuvien tuotanto (teurastuksen yhteydessä)

...