Toimialaluokitus 2008
10120
Siipikarjan teurastus ja lihan säilyvyyskäsittely
[1]
Sisältää
- tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn siipikarjanlihan tuotanto kokonaisina, puolikkaina tai paloina
- ihmisravinnoksi kelpaavien siipikarjanrasvojen sulatus
- siipikarjan sisäelinten käsittely [1]
Sisältää myös
- siipikarjanlihan leikkuu ja muu käsittely palkkio- tai sopimusperusteisena (rahtityö)
- sulkien, höyhenien ja untuvien tuotanto teurastuksen yhteydessä [1]
Tähän ei kuulu
- palkkio- tai sopimusperusteinen lihan pakkaaminen (82920)
- höyhenien ja untuvien keruu luonnosta (02300) [1]
Hakusana
- broilerien teurastus
- höyhenien tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
- jalostamattoman (siipikarjan) lihan tuotanto
- kanojen teurastus
- lihan (siipikarjan) paloittelu teurastuksen yhteydessä
- lihan (siipikarjan, jalostamattoman) tuotanto
- rahtityö (siipikarjanlihan leikkuu)
- siipikarjan teurastus
- teurastus (siipikarjan) teurastamossa
- untuvien tuotanto (teurastuksen yhteydessä)
...