Tilastokirjasto palvelee tilastotiedon tarvitsijoita

Haluatko tietää, mikä on yritysten lukumäärä tällä hetkellä Suomessa? Tai esimerkiksi matkailualan liikevaihto? Tai miten kuluttajahinnat ovat muuttuneet viimeisten 15 vuoden aikana? Kiinnostaako Suomen bruttokansantuotteen kehitys verrattuna muihin Euroopan unionin maihin?

Tervetuloa Tilastokirjastoon!

Tilastokirjasto on kaikille avoin kotimaisen ja kansainvälisen tilastotiedon palvelukeskus. Tilastokirjastosta löydät kotimaisia ja ulkomaisia tilastoja painettuina ja sähköisessä muodossa sekä arkistoaineistoa. Tilastoaineistoa voi myös lainata. Lisäksi saat ammattitaitoista neuvontaa ja palvelua.

Kirjaston tiloissa on asiakastyöasemia, joilla voit hakea tietoa tilastolähteistä, myös maksullisista kotimaisista ja kansainvälisistä palveluista. Tiedonhaun tueksi saat henkilökohtaista palvelua tulemalla paikan päälle tai sähköpostin ja puhelimen kautta. Kirjastossa toimii myös Eurostatin tilastotiedon neuvontapalvelu (European Statistical Data Support).

Tilastokirjasto sijaitsee Helsingin Sörnäisissä Kalasataman metroaseman vieressä osoitteessa Työpajankatu 13 B, Tilastokeskuksen 2. kerroksessa. Kirjastolla on oma sisäänkäynti.

Voit asioida kirjastossa paikan päällä maanantaista perjantaihin klo 10-16.15. Lainattua aineistoa voit palauttaa Tilastokeskuksen pääsisäänkäynnin ala-aulaan klo 8.00-10.00.

Puhelintietopalvelu palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00-16.15 numerossa 09-1734 2220, sähköpostiosoite on kirjasto@tilastokeskus.fi.

Verkkopalvelut ovat käytössäsi 24 tuntia joka päivä. Internet-sivuillaan www.tilastokeskus.fi/kirjasto Tilastokirjasto tarjoaa erilaisia lähestymistapoja tilastotietoon sekä hakuvälineitä tilastotiedon löytämiseksi verkosta.


Päivitetty 29.8.2008